UA EN

Проєкт TABASCO “Голос Шевченко” отримав нагороду Effie

26 Квітня 2024

Команда TABASCO отримала бронзу на Effie Awards Ukraine за проєкт творчої реконструкції голосу Тараса Шевченка  у категорії Media Innovation/Idea!😊

Проєкт було створено у якості подарунка рідній країні та кожному українцю до 30-ї річниці Незалежності!  Голос з точки зору шкільної освіти став таким собі новим медійним інтруементом митця. Він дає поштовх для творчого мислення школярів і викладачів. Голос Кобзаря – це символічне воскресіння його присутності в сучасності. Адже в такому форматі творчість Шевченка стає зрозуміліше і ближче сучасному українцю, а сам він з абстрактного академічного персонажа перетворюється в живу та об’ємну особистість.

Фільм про проєкт “Голос Шевченка” було стаціонарно розміщено в окремій кімнаті в Національному Музеї ім Т. Г Шевченка, де кожен може почути вірші голосом видатного митця.

Це перший в Україні експеримент такого роду!

З точки зору медійного ефекту експеримент TABASCO з реконструкції голосу Кобзаря став дуже успішним кейсом, адже загальне охоплення кампанії склало понад 14 млн! Тож відтепер Тарас Шевченко точно ще не раз звернеться до українців власним голосом!