UA EN

Агентство Ad hoc CMS отримало нагороду Effie

26 Квітня 2024

Клієнт агентства Ad hoc, Biocodex, за результатами Effie Ukraine отримав бронзу в категорії “Здоров’я та Фарма” з проєктом “Summer Residents” для бренду Ентерол! Кейс також став фіналістом у категорії “Кампанії з короткостроковим ефектом”!

Ентерол офіційно 8 років на українському ринку і за весь цей час зміг зайняти лише 6% ринку. Поставлені комерційні цілі по нарощуванню продажів і збільшенню ринкової долі були занадто амбітні, тим більш для такого консервативного і сталого ринку, як Фарма.

Про складність завдання говорили відразу кілька факторів:

  • висококонкурентне оточення – 77 анти-діарейних брендів, з яких 7 були активні на ТБ в 2021 році;
  • у порівнянні з головними конкурентами бренд занадто молодий, недостатньо відомий споживачам і, як наслідок, сильно відставав в ринкових показниках;
  • лідери категорії з року в рік виділяють на просування бюджети, в кілька разів перевищуючі бюджет Ентеролу;
  • сама категорія пробіотиків не користується великою довірою споживачів, а їх застосування в основному пов’язують з ліквідацією наслідків прийому антибіотиків.

Однак вибране позиціювання «Лікувальний пробіотик від Діареї» і влучний ситуативний креатив комунікації, навіть при низькому медіа бюджеті, швидко змінили положення бренду. За три місяці кампанії його ринкова частка в грошовому еквіваленті зросла в 1,44 рази, в упаковках – в 1,48 раз. Продажі у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року збільшилися на 70%. Як результат – Ентерол перемістився з 5 на 3-е місце в категорії пробіотиків, плюс відмінні показники сприйняття дають підстави розраховувати на майбутній стійкий прогрес.
Для такого складного і переповненого рекламою фармацевтичного ринку – це дуже вагомі результати!